mauritshoeve_logo

Wat is er in de buurt te doen?

De Mauritshoeve bevind zich binnen korte afstand van verschillende steden, bezienswaardigheden en evenementen. Zo bent u binnen 20 minuten in Leiden of Amsterdam, is Schiphol per bus te bereiken zonder over te hoeven stappen, en zijn er verscheidene parken en musea in de buurt. 

Hieronder kunt u zien welke steden, musea of andere bezienswaardigheden u in de buurt kunt vinden. Steden

Musea

Andere bezienswaardigheden

Sleutelstad Leiden is per auto binnen 20 minuten te bereiken. De stad heeft een rijke historie – het Leids Ontzet, de 3 oktober feesten, de stad waar Rembrandt geboren is…Er is genoeg te zien en te doen in Leiden!

Wat is er zoal te doen in Leiden?
Er zijn talloze gezellige straatjes en steegjes waar u naar hartelust kunt winkelen. Langs de grachten bevinden zich ook vele restaurants en café’s waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. 

Ook kunt u een flink aantal musea bezoeken:
• De Lakenhal;
• Naturalis;
• Het Rijksmuseum van Oudheden;
• Museum van Volkenkunde.

Voor meer activiteiten, zoals een grachtentocht maken, kunt u kijken bij Visit Leiden!

Met de auto bent u binnen 20 minuten in Amsterdam, hoewel wij aanraden om met de bus en trein te gaan. Onze hoofdstad heeft vele attracties om te bekijken – zo kunt u een tocht over de vele grachten maken, de grachtenpanden bekijken, of naar het museumplein gaan waar u de volgende musea kunt bezoeken:

• Het Rijksmuseum;
• Het van Gogh Museum;
• Het Stedelijk Museum;
• Het Scheepsvaartmuseum

Op IAmsterdam kunt u meer attracties en evenementen vinden in Amsterdam. Vanaf de Mauritshoeve kunt u met bus 470, die voor de deur stopt, naar Schiphol reizen, en daar de trein of bus naar Amsterdam nemen. 

In het Rijksmuseum te Amsterdam kunt u het werk van de grote meesters bezichtigen en vele antieke voorwerpen bekijken die belangrijk zijn geweest voor de Nederlandse geschiedenis. Zo vindt u hier ook werk van Hendrik Werkman, een kunstenaar van de Groningse stroming “De Ploeg” in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Iets waar wij best trots op zijn, want Werkman is een verre voorvader van ons. Website van het Rijksmuseum

Archeon is een historisch museumpark waar u vikingen, romeinen, en mensen uit de middeleeuwen in hun dagelijks leven kunt beschouwen. Sterker nog, u kunt hun ambachten zelf uitoefenen! In het park worden regelmatig shows gegeven, zoals echte gladiatoren gevechten, vogelshows, of riddertoernooien waarbij men te paard het gevecht aangaat. 

Voor meer informatie en openingstijden bezoekt u de Archeon website

Op loopafstand vindt u restaurant de Dyck van de familie Kempenaar. In dit restaurant kunt u genieten van streek- en seizoensproducten die grotendeels zelf gekweekt en geoogst zijn. Het restaurant heeft al vele lovende recensies gekregen van o.a. het Leisch Dagblad en de Volkskrant!

Op de website van de Dyck kunt u meer informatie en de openingstijden vinden.  

©2021 De Mauritshoeve