mauritshoeve_logo

Over ons

De Vierambachtspolder kent voor de familie de Bruyn weinig geheimen – we wonen en werken hier al enkele generaties! Wij kennen het uitzicht en landschap als geen ander. 

Het boerenbedrijf

Eigenaar Maurits werkte als kleine jongen al op het land, nam later het boerenbedrijf van vader Cor over, en heeft al veel ondernomen op zijn eigen bedrijf. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met agricultuur, en zult u een uitzicht hebben op gewassen zoals suikerbieten, maïs of aardappelen. Naast agricultuur is nu de toeristische sector zijn nieuwe avontuur!

De dieren

Het is nooit te laat om aan een nieuwe hobby te beginnen, want dat is hoe een spontaan idee een serieus tijdsbedrijf werd: IJslandse paarden. Wanneer u hier verblijft zult u ze, samen met een Shetland pony, zien staan in de paddocks naast de Mauritshoeve. 

Maurits en Marloes zijn ongeveer tien jaar geleden begonnen met paardrijden, en tegenwoordig zul je Marloes veel bij de paarden zien, en is de kans groot dat Maurits langs de weg rijdt met zijn paard Pandra. 

Natuurlijk zijn er niet alleen paarden te vinden op de Mauritshoeve. Ook hebben we een kleine kudde schapen die op en om de Mauritshoeve grazen, twee geiten die graag laten weten dat ze er zijn, een aantal kippen en ganzen, en honden. 

Naast de gedomesticeerde dieren zijn hier ook tal van vogelsoorten te vinden die het platteland hun thuis gemaakt hebben. Zilverreigers, blauwe reigers, de gewoonlijke tuinvogels zoals merels en mussen, kievitten, roofvogels…en in de zomer hebben wij vaak visite van een bosuil die graag in de bomen bij de appartementen gaat zitten en zijn typische kreet laat horen. We hebben hier ook ransuilen, maar die zijn over het algemeen iets stiller.

©2021 De Mauritshoeve